nieuws

GGD wil alcohol niet onder de achttien

Café

De GGD wil de minimumleeftijd voor het kopen en nuttigen van alcohol verhogen naar 18 jaar. De reden: het aantal jongeren dat zich in coma drinkt is vorig jaar toegenomen.

GGD wil alcohol niet onder de achttien

De leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol moet van zestien naar achttien jaar, bepleit Laurent de Vries, directeur van GGD Nederland donderdag. Naast deze maatregel die zowel horeca als supermarkt zou treffen, wil De Vries ook dat er een wettelijke minimumprijs komt voor alcohol. Hiermee wil hij een eind maken aan het stunten met alcohol door de supermarkten.

‘Het kan toch niet zo zijn adt een flesje bronwater duurder is dan een flesje bier,’ zegt De Vries tegen de NOS. Hij wil dat alcoholmisbruik onder jongeren wordt aangepakt. Onderzoek wijst volgens hem uit dat mensen meer drinken wanneer alcohol makkelijk en goedkoop verkrijgbaar is.

Vorig jaar steeg het aantal comazuipers dat op de eerste hulp belandde met twaalf procent naar 762.

Reageer op dit artikel