nieuws

Injectie voor horecaplein Hengelo

Café

Het Overijsselse Hengelo begint vrijdag aan de grootste ingreep in het stadshart sinds de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Sloop, renovatie en nieuwbouw van onder meer een stadskantoor maken van het gebied rond het stadhuis tot 2015 een grote bouwput. De horeca gaat volgens wethouder Jan Bron profiteren van de injectie.

Injectie voor horecaplein Hengelo

Als eerste wordt het oude stadskantoor gesloopt. Na de bouwvak beginnen andere sloopwerkzaamheden. Het ingrijpende vernieuwingsproject Lange Wemen gaat 95 miljoen euro kosten. De helft van dat bedrag komt voor rekening van de gemeente. Hengelo ontwikkelt het gebied samen met woningbouwcorporatie Welbions, het Nederlands-Duits Winkelfonds en een projectontwikkelaar.

Naast het stadhuis, dat zelf ook wordt gerenoveerd, verrijst een nieuw stadskantoor. Er worden 70 nieuwe woningen gebouwd en het winkelcentrum met parkeergarage wordt uitgebreid en gemoderniseerd. Aanvankelijk zou er een extra parkeerkelder komen, maar die is vanwege de kosten uit de plannen geschrapt.

In het afgeslankte plan zit minder woningbouw en worden winkelcentrum en parkeergarage niet gesloopt maar opgeknapt en uitgebreid, aldus wethouder Jan Bron, die het Hengelose megaproject in portefeuille heeft.

Bij het stadhuis, een ontwerp uit 1963 dat lang werd verguisd maar nu volgens Bron weer waardering krijgt, krijgt de horeca een injectie. Het horecaplein is een van de vier pleinen die Hengelo tot ‘parels’ heeft benoemd. ‘Ze versterken de aantrekkingskracht van Hengelo’, aldus Bron.

Reageer op dit artikel