nieuws

Nieuw: Week van het Nederlandse Bier

Café

Van 10 tot en met 20 mei vindt de Week van het Nederlandse Bier plaats. Het gaat om een nieuw initiatief met als doel het Nederlandse bier te promoten. Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag opent de Nederlandse bierweek.

Nieuw: Week van het Nederlandse Bier

De opening van het bierevenement is 10 mei in de Grote Kerk in Den Haag. Daar zal Van Aartsen het eerste vat aanslaan en het glas heffen op de opening van de Week van het Nederlandse Bier.

Gedurende de tien dagen vinden er zo’n 275 bieractiviteiten plaats. Tijdens het openingsevent wordt ook gesproken over de laatste biertrends en geven Heineken-topman Philip de Ridder en directeur Fer Kok van Brouwerij De Prael een toelichting op het initiatief.

Henri Reuchlin, voorzitter van de Stichting Week van het Nederlandse Bier, zegt dat er ruim anderhalf jaar is gewerkt aan de bierpromotieweek. ‘We willen tegengas geven aan alle opkomende bierlanden zoals de VS, Aziatische en Scandinavische landen. Dat het leeft, blijkt wel uit de tientallen aanmeldingen van activiteiten die de organisatie afgelopen week mocht ontvangen van onder andere hotels, cafés en restaurants’, aldus Reuchlin.

Voor het evenement is een speciale website gelanceerd, www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Reageer op dit artikel