nieuws

Parlement Bulgarije stemt in met rookverbod

Café

In restaurants en cafés in Bulgarije mag vanaf 1 juni niet meer worden gerookt. Het parlement heeft ingestemd met een rookverbod in publieke ruimtes. De belangenorganisatie van de Bulgaarse horeca zegt dat er door het verbod duizenden banen verdwijnen.

Parlement Bulgarije stemt in met rookverbod

In Bulgarije is grote weerstand tegen de instemming met het rookverbod in publieke ruimtes, zo schrijft NOS.nl. De Bulgaren zijn de zwaarste rokers van de landen die deel uitmaken van de Europese Unie. Het land deelt de koppositie met Griekenland.

De belangenorganisatie van de Bulgaarse horeca had om een uitstel van drie jaar gevraagd. Volgens haar gaan er door het verbod duizenden banen verdwijnen. Het rookverbod geldt voor publieke ruimtes en dat betekent dat ook in de buurt van scholen en stadions vanaf 1 juni niet meer mag worden gerookt.

Reageer op dit artikel