nieuws

Radio 538 wil EK-feest op Museumplein

Café

Als het Nederlands elftal op het EK-voetbal de poulewedstrijden overleeft, wil Radio 538 de verdere verrichtingen van Oranje in het toernooi uitzenden op een megascherm op het Museumplein

Radio 538 wil EK-feest op Museumplein

Radio 538 organiseerde tijdens het WK-voetbal in 2010 rond de eventuele finalewedstrijden van Oranje (ook) een groots evenement in Amsterdam. Naast het uitzenden van de voetbalduels op een groot scherm, moeten op het Museumplein ook optredens zijn van artiesten.

De radiozender heeft bij de gemeente Amsterdam een vergunning aangevraagd voor het organiseren van het Oranjefeest voor de kwartfinale, de halve finale en de finale van het Europees kampioenschap. Begin juni hoopt Radio 538 groen licht te krijgen.

De gemeente Amsterdam liet eerder weten vanaf de kwartfinales van het toernooi grote schermen in de stad toe te staan als Nederland nog in de race is. Voorwaarden daarbij zijn dat het evenement gratis toegankelijk is en dat voldoende gratis drinkwater beschikbaar is.

Amsterdam stond tijdens het WK in 2010 een beperkt aantal grote schermen toe. Die ervaringen waren volgens burgemeester Van der Laan goed. Het was druk en gezellig en er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.

Reageer op dit artikel