nieuws

Versieringsalarm horeca bij EK voetbal

Café

Gemeenten en hulpdiensten hebben gezamenlijk een versieringsalarm uit doen gaan voor horecazaken die tijdens het EK voetbal hun café ombouwen tot oranjekroeg. De instanties wijzen horecaondernemers erop hun zaak zo veilig mogelijk te versieren.

Versieringsalarm horeca bij EK voetbal

Brandweerkorpsen gaan tijdens het EK in juni steekproefsgewijs controles uitvoeren in horecazaken. Ze richten zich daarbij onder meer op het vrijhouden van vluchtwegen en het ophangen van slingers en vlaggen. De brandweer onderstreept daarbij dat het niet om een heksenjacht gaat. Ze stelt dat als iedereen zich aan de regels houdt, het een veilig feest wordt.

De brandweer vraagt niet alleen horecazaken zich aan de regels te houden, maar verzoekt ook gasten alert te zijn. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van vlaggetjes en kledingstukken. ‘Dit geldt ook voor de populaire oranje boa’s. In een overvolle horecagelegenheid kan dat levensgevaarlijk zijn’, aldus Charles Meijer van de Nederlandse Vereniging van Brandweerzorg en Rampenbestrijding in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel