nieuws

Amsterdam wil helemaal af van bierfiets

Café

Amsterdam wil een verbod op bierfietsen in de binnenstad. Het stadsdeel Centrum heeft minister Spies van Binnenlandse Zaken in een brief gevraagd om de wet zo aan te passen dat de gemeente een verbod kan doorvoeren.

Amsterdam wil helemaal af van bierfiets

Volgens het stadsdeel centrum van Amsterdam zorgt de rijdende bar regelmatig voor overlast. Na een ongeluk met een fiets in 2010 oordeelde de rechter al dat voor de bierfietsen een speciale ontheffing nodig is. Veel verhuurbedrijven hebben die echter niet. Ook deed het stadsdeel een voorstel om de breedte van de fietsen aan te passen. De gemiddelde breedte van 2,45 meter zou moeten veranderen in 1,50 meter.

Maar het stadsdeel gaat nu dus voor een definitief verbod. Dit grote onvrede van Ard Karsten, organisator van bierfietstours in de stad. ‘Laat ze eens met ons communiceren. We hebben slechts één keer gesproken met een wethouder. Wij houden ons strak aan de regels. Natuurlijk zit er wel eens een minder leuke groep bij, maar dan stoppen we meteen. Nodig ons uit, dan komen we ergens’, stelt Karsten in dagblad Metro.

De bierfiets komt regelmatig terug in het nieuws door vermeende overlast. Valkenburg verbood de fiets al in 2009. Amsterdam weert de fiets tot nu toe alleen uit bepaalde delen van de binnenstad zoals de wallen.

Reageer op dit artikel