nieuws

Apeldoorns café thuishonk voor Poolse supporters

Café

Café Lekker Ding in Apeldoorn heet tijdens het EK-voetbal Café Bar Polska. De uitbater heeft zijn bedrijf omgebouwd tot thuishonk voor in Nederland woonachtige Polen. Het Oost-Europese land is samen met Oekraïne organisator van Euro 2012, waar zestien landen strijden om de Europese voetbaltitel.

Apeldoorns café thuishonk voor Poolse supporters

In Apeldoorn en omgeving wonen (en werken) veel Polen. Om hen een thuisbasis te bieden tijdens het EK-voetbal, heeft de uitbater van Café Lekker Ding zijn zaak aan de Marktstraat in de maand juni de naam Café Bar Polska gegeven, zo meldt ApeldoornDirect.nl.

Het nationale voetbalelftal van Polen plaatste zich als gastland automatisch voor de strijd om het Europees kampioenschap en is volop in de race voor een plek in de kwartfinale. De Oost-Europeanen speelden met 1-1 gelijk tegen zowel Griekenland als Rusland en plaatsen zich bij de beste acht als zaterdag wordt gewonnen van Tsjechië.

Reageer op dit artikel