nieuws

Belgisch café: gratis bier bij nederlaag Oranje

Café

Café ’t Hemelrijk in het Belgische Sint-Niklaas geeft een gratis vat bier weg bij elke wedstrijd die het Nederlands elftal verliest tijdens het EK-voetbal. Een ludieke actie van eigenaar Youri Brocard, bedoeld om de rivaliteit tussen België en Nederland op ludieke wijze te benadrukken.

Belgisch café: gratis bier bij nederlaag Oranje

Omdat België ontbreekt op het Europees kampioenschap voetbal in Oekraïne en Polen, zijn veel zuiderburen supporter van het Nederlands elfal. Niet bij café ’t Hemelrijk aan de Grote Markt in Sint-Niklaas. Uitbater Youri Brocard geeft een vat bier weg bij elke nederlaag van Oranje, zo schrijft Nieuwsblad.be.

Brocard wil met zijn actie de ‘rivaliteit van vroeger tegen de Hollanders oproepen’, maar benadrukt dat van een anti-Holland sfeer wat hem betreft geen sprake is. Hij hoopt niet alleen vanwege het gratis bier dat Oranje veel wedstrijden wint.

Het eerste vat heeft hij inmiddels weggegeven. Zo’n zestig gasten genoten zaterdag van de geste, nadat het Nederlands elftal de wedstrijd tegen Denemarken met 1-0 verloor. Er was die avond één Oranje-supporter in de zaak. Hij dronk gezellig mee, maar had zijn oranje shirt wel uitgedaan, aldus Nieuwsblad.

Reageer op dit artikel