nieuws

Bierprijs voor Belgische cafés fors omhoog

Café

Net als in ons land is ook in België reuring over hoge inkoopprijzen van bier voor horecaondernemers. Aanleiding is de aankondiging van de voorzitter van de Belgische Brouwerijen dat de bierprijs flink omhoog gaat.

Bierprijs voor Belgische cafés fors omhoog

Voorzitter Theo Vervloet van de Belgische Brouwerijen laat in de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad weten dat pils in cafés nergens zo goedkoop is als in België.

‘Heb je ooit al gelezen dat de cola drie procent duurder wordt? Of de doperwtjes? Nee. Maar als de brouwers hun prijs verhogen, dan is het kot te klein. Terwijl het bier nergens zo goedkoop is als hier’, aldus Vervloet, die verder niet aangeeft wat de gemiddelde geplande prijsverhoging wordt.

Volgens Vervloet betalen Vlamingen op vakantie zonder morren een euro meer voor hun glas bier. ‘Maar als ze thuiskomen, zeuren ze weer omdat de prijs met 20 cent stijgt’, beklaagt Vervloet zich over zijn klanten.

De Belgische belangenvereniging voor de horeca, Horeca Vlaanderen, is het niet eens met Vervloet. ‘De voorzitter van de Belgische Brouwerijen heeft goed spreken. Hij vergeet dat slechts een op de vier cafébazen de prijsverhoging van een pintje durft door te rekenen. De anderen zijn bang nóg meer klanten te verliezen’, aldus Danny Van Assche, secretaris-generaal van Horeca Vlaanderen.

Reageer op dit artikel