nieuws

Douwe Egberts keert terug op de beurs

Café

DE Master Blenders 1753, beter bekend onder de oude naam Douwe Egberts, maakt dinsdag 12 juni zijn rentree op de Amsterdamse beurs. In aanwezigheid van premier Mark Rutte opent topman Michiel Herkemij de handel met de traditionele gongslag.

Douwe Egberts keert terug op de beurs

Er kan vanaf dinsdag officieus in het aandeel worden gehandeld, de echte notering volgt op 9 juli, als het bedrijf definitief is afgesplitst van (voormalig) moederbedrijf Sara Lee. Een openingskoers is nog niet bekendgemaakt.

Topman Herkemij heeft grote plannen met het zelfstandige DE. Alle producten gaan de komende tijd op de schop, er zal meer geld worden besteed aan marketing en de winst en omzet moeten omhoog. Analisten schatten de marktwaarde van DE Master Blenders 1753 na de beursgang op circa 4 miljard euro.

Douwe Egberts is sinds 1978 in Amerikaanse handen. De oorsprong van de onderneming ligt echter in het Friese plaatsje Joure, waar Egbert Douwes in 1753 zijn kruidenierswinkel De Witte Os opende. Hij verkocht ‘koloniale waren’, zoals koffie, thee, tabak, suiker, rijst en specerijen.

Reageer op dit artikel