nieuws

Gratis terrasvergunning bij opruimen terraskachel

Café

Horecabedrijven in Rotterdam die straalkachels op terrassen vervangen door dekentjes, hoeven niet langer te betalen voor een terrasvergunning. Dat plan heeft GroenLinks-raadslid Judith Bokhove gelanceerd.

Gratis terrasvergunning bij opruimen terraskachel

GroenLinks wil met dit plan horecaondernemers belonen, die geen energie verspillen op het terras. ‘Een horecabaas kan driedubbel profiteren. Hij spaart het milieu, bespaart op energiekosten en bovendien kan hij de rekening voor zijn terrasvergunning verscheuren’, aldus Bokhove op Dichtbij.nl.

Tot het moment dat terraskachels definitief in de ban gaan, wil GroenLinks alvast horecaondernemers die de kachels vervangen door dekentjes belonen. Dit door horecaondernemers mét straalkachels meer te laten betalen. Volgens GroenLinks is het principe dat de vervuiler betaalt een goed uitgangspunt voor het terrasbeleid in Rotterdam.

Reageer op dit artikel