nieuws

Hoogleraar: ‘Kans groot dat brouwers rechtszaak winnen

Café

De kans is vrij groot dat de brouwerijen in het gelijk worden gesteld wanneer het op een rechtszaak aankomt, nu ze zijn gedagvaard door Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dat zegt Jean Paul van Marissing, hoogleraar mededingingsrecht aan de Webster University Leiden.

Hoogleraar: ‘Kans groot dat brouwers rechtszaak winnen

Volgens Van Marissing is het voor individuele ondernemers lastig om een schadevergoeding te eisen, zo laat Van Marissing weten op BNR.nl.

‘Het is moeilijk te boordelen of ze daar succesvol in zullen zijn. Het gaat met name om de bewijsvoering en als ondernemer moet je dan aantonen dat de prijs die je betaald hebt, te hoog is en dat dit dan in feite je schade is’, aldus Van Marrising.

Eind vorige week maakte KHN-directeur Lodewijk van der Grinten voor de camera van Misset Horeca bekend vier grote bierbrouwers te dagvaarden. Het gaat om Heineken, Grolsch, Bavaria en InBev. De brancheorganisatie wil van de rechter bevestigd hebben dat de vier grote brouwers een kartel hebben gevormd en daarmee onrechtmatig hebben gehandeld.

Reageer op dit artikel