nieuws

Makro en Diageo ten strijde tegen alcoholmisbruik

Café

Makro Nederland en Diageo presenteren het interactieve lespakket ‘Schenk verstandig’. Dit initiatief heeft tot doel relaties van de horecagroothandel ‘extra bewust te maken van het belang van verantwoorde verkoop van alcohol aan hun klanten’.

Makro en Diageo ten strijde tegen alcoholmisbruik

Schenk verstandig is een trainingsprogramma met interactieve lessen en is dinsdag 26 juni officieel gelanceerd. Daarmee moeten horecaondernemers (en retail) bewust worden gemaakt van een verantwoorde alcoholverkoop  en -consumptie. Makro en Diageo willen op die manier een bijdrage leveren aan het helpen voorkomen van alcoholmisbruik.

Het trainingspakket bevat een trainings-dvd, een informatiebrochure, stickers en een informatiekaart op zakformaat. De tips gaan over onder andere de naleving van de minimumleeftijd, het vermijden van alcoholgebruik achter het stuur en het scheppen van de juiste omgeving voor aangenaam, verantwoord alcoholgebruik.

Reageer op dit artikel