nieuws

Naleving rookverbod in cafés onveranderd

Café

66 Procent van de discotheken en 51 procent van de cafés in Nederland zijn rookvrij. Dat blijkt uit onderzoek van bureau INTRAVAL in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NBWA).

Naleving rookverbod in cafés onveranderd

De naleving is bij discotheken gestegen vergeleken met de meting in 2011 (60 procet in 2011). De situatie in de cafés is onveranderd. Bureau INTRAVAL voert dit onderzoek twee keer per jaar uit in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

In de periode van 1 januari 2012 tot en met 31 mei 2012 zijn door de NVWA in totaal 8.420 inspecties uitgevoerd. Tijdens die inspecties trad de NVWA 942 keer op voor het overtreden van het rookverbod. De boete voor een eerste overtreding bedraagt 600 euro en kan oplopen tot 4.500 euro.

Reageer op dit artikel