nieuws

Nederlander wil bier drinken met Dirk Kuijt

Café

De Nederlandse bierdrinker heft het liefst een glas bier met Dirk Kuijt. De Oranje-speler prolongeert hiermee zijn titel uit 2010. Dit blijkt uit onderzoek van Nederlandse Brouwers, uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau Ruigrok | NetPanel onder 517 Nederlandse bierdrinkers.

Nederlander wil bier drinken met Dirk Kuijt

Spits Klaas-Jan Huntelaar staat op de tweede plaats, snel gevolgd door het trio Arjen Robben, Mark van Bommel en Rafael van der Vaart die gelijk eindigden. Pils is volgens de bierdrinkers de biersoort dat het beste past bij Oranje spelers.

In het Nationaal Bieronderzoek 2010 konden de bierdrinkers ook aangeven met welke Oranje speler ze het liefst een glas bier drinken. Net als in het onderzoek in 2010, vlak voor het WK in Zuid-Afrika, blijkt Dirk Kuijt de onomstotelijke winnaar. De top 3 is onder de vrouwelijke en mannelijke bierdrinkers vrijwel gelijk.

Opmerkelijk is wel dat Dirk Kuijt met name hoog scoort bij de Nederlandse bierdrinker ouder dan 50 jaar. De verdediging lijkt met spelers als Heitinga, Mathijsen en Van der Wiel iets minder populair dan de Oranje aanvallers om een glas bier mee te drinken.

De bierdrinkers konden in het onderzoek ook aangeven bij welke Oranjespeler ze welk soort bier het beste vinden passen. Hierbij is het opvallend dat men Oranje massaal verbindt met pils. De bierdrinker kon kiezen uit alcoholvrij/alcoholarm bier, rosébier, witbier, bokbier en overig speciaal bier. Pils past volgens de Nederlandse bierdrinkers het beste bij de Oranje spelers.

Reageer op dit artikel