nieuws

Pilsner Urquell meldt tweede Nederlandse editie Master Bartender

Café

Biermerk Pilsner Urquell houdt dit jaar voor de tweede keer de Pilsner Urquell Master Bartender in Nederland. Vanwege de vele enthousiaste aanmeldingen vinden op 25 en 26 juni, voorafgaand aan de nationale finale, twee regionale finales plaats in Utrecht en Rijssen, zo laat de organisatie weten.

Pilsner Urquell meldt tweede Nederlandse editie Master Bartender

Onder de noemer „Pure Passie, Puur Pilsner‟ strijden 41 deelnemers om een felbegeerde plek in de nationale finale, die georganiseerd wordt op 21 augustus. De bartenders zullen onder het toeziend oog van een vakkundige jury hun kennis, kunde en passie voor de kwaliteitsbehandeling van bier in het algemeen en het merk Pilsner Urquell in het bijzonder tonen. De uiteindelijk winnaar mag zich “Master Bartender Nederland 2012” noemen en gaat door naar de internationale finale in Praag.

Door de vele aanmeldingen organiseert Pilsner Urquell dit jaar twee regionale finales in de Stadsschouwburg in Utrecht en in ’t Brodshoes te Rijssen. Op 25 juni mag West-Nederland aftrappen met de regionale finale van de Pilsner Urquell Master Bartender 2012, gevolgd door de regionale finale in Oost-Nederland die de dag erna plaatsvindt.

De beste vijf kandidaten per regio gaan door naar de landelijke finale op 21 augustus, waar zij strijden om een plekje in de internationale finale in Praag. Hier nemen op 4 oktober 15 finalisten uit verschillende landen het tegen elkaar op en dingen zij mee naar de ultieme hoofdprijs van 10.000 euro. Daarbij krijgen zowel de nummer één, twee en drie een stage van twee maanden bij een top horeca etablissement in Londen en een gerenommeerde Engelse talencursus aangeboden.

Voorafgaand aan de Master Bartender 2012 worden de deelnemende horecabedrijven verrast met een bezoek van een onafhankelijke ‘mystery shopper’ die de kwaliteit van de bierbehandeling, bieropslag, bierstelling, leiding en de techniek beoordeeld. De punten die naar aanleiding van dit bezoek worden gegeven tellen gedeeltelijk mee in de totaal score voor de regionale finale.

Tijdens de regionale finale worden de deelnemers onderworpen aan een schriftelijk examen, een blindproeverij en natuurlijk moeten zij ook hun taptechnieken en presentatie in de praktijk tonen. De prestaties worden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Hans Glandorf, voorzitter van de Alliantie van Biertapperijen, bierkenner Sander van Werkhoven en afgevaardigden vanuit Grolsch en Pilsner Urquell.

Reageer op dit artikel