nieuws

Politie waarschuwt horeca voor vals geld

Café

Horecaondernemers in de regio Zaanstreek worden gewaarschuwd om alert te zijn op valse 50 eurobiljetten. Met name vanuit het centrum in Purmerend komen de laatste weken diverse meldingen binnen over vals geld.

Politie waarschuwt horeca voor vals geld

De valse biljetten worden vooral uitgegeven in het weekeinde op plaatsen waar het afrekenen snel gebeurt, zoals in cafés en snackbars. De politie heeft de afgelopen maand in Purmerend meerdere aangiften binnen gehad naar aanleiding van valsemunterij en heeft hierbij een aanhouding verricht.

Een 25-jarige man uit Deventer wilde in een café aan de Koemarkt met een vals biljet van 50 euro betalen. De barman voelde echter dat het om een vals biljet ging en waarschuwde de politie. De verdachte bleek een flink pak valse 50-eurobiljetten op zak te hebben.

Valse biljetten worden meestal gebruikt voor de aankoop van goedkope producten, zodat de uitgevers echte biljetten als wisselgeld krijgen. De politie raadt horecaondernemers aan extra alert te zijn en adviseert om eurobiljetten te controleren.

Reageer op dit artikel