nieuws

Rob Michelsen van Anvers niet-roker van 2012

Café

Rob Michelsen van café Anvers uit Tilburg, nummer twee uit de Misset Horeca Café Top 100, is uitgeroepen tot niet-roker van 2012. Michelsen kreeg een cheque van duizend euro uit handen van een bestuurslid van de niet-rokersorganisatie Clean Air Nederland.

Rob Michelsen van Anvers niet-roker van 2012

Michelsen is een groot voorstander van een rookvrije horeca en schuift dit niet onder stoelen of banken. Hij zou zelfs niet meer in de Misset Horeca Café Top-100 staan als in deze prestigieuze caféranglijst horecazaken staan die roken toestaan, zo meldt Omroep Brabant.

Michelsen bleef met zijn uitverkiezing andere genomineerden als Doutzen Kroes, Frank de Boer en Henk Kamp voor. Eerdere winnaars van de prijs zijn Richard Krajicek, Maartje van Wegen, Peter R. de Vries en Ab Klink.

De eigenaar van café Anvers verdubbelt het prijzengeld en schenkt totaal tweeduizend euro aan horecaopleiding De Rooi Pannen in Tilburg, in de hoop dat daar meer aandacht wordt besteed aan de problematiek van roken in de horeca.

Juryvoorzitter van de Café Top-100, hoofdredacteur Martine Zuil van Misset Horeca, is niet op de hoogte dat Michelsen niet meer in de caféranglijst wil staan. ‘Als jury van de Café Top 100 hebben wij ons op het standpunt gesteld dat wij geen rookpolitie zijn. Wij kunnen dus geen cafés uitsluiten van een Top 100 notering puur en alleen om het feit dat ze roken toestaan. Ik heb persoonlijk niet van Rob Michelsen vernomen dat hij niet meer in de Café Top 100 wenst te staan, maar als dat daadwerkelijk zo is, zullen we ons als jury beraden op zijn wens om niet meer in onze Top 100 opgenomen te worden’, aldus Zuil.

Reageer op dit artikel