nieuws

Ronald Giphart schrijft over kroegentocht Amsterdam

Café

Ronald Giphart heeft samen met fotograaf Jan Bartelsman een boek gemaakt over een Amsterdamse kroegentocht: Het leven, de Liefde en de Lusten.

Ronald Giphart schrijft over kroegentocht Amsterdam

Schrijver Ronald Giphart en fotograaf Jan Bartelsman deden in vijf dagen tijd vijftig Amsterdamse drinklokalen aan. De twee maakten een ‘kroegentocht der kroegentochten’: van buurtcafé tot cocktaillounge, van hotelbar tot culturele hotspot en van bruine kroeg tot grand café.

Giphart schreef en Bartelsman maakte foto’s. Het resultaat is een persoonlijk verslag met foto’s over het Amsterdamse kroegleven. Lees over de vele ontmoetingen en observaties. Waarbij het ene fluitje het andere niet is en de regels uit hun zelfbedachte Kroegentocht-Wetboek rekbaar blijken.

Het leven, de liefde en de lusten verschijnt tegelijkertijd met de Engelse vertaling Living, Loving, Longing op 25 juni 2012. ISBN: 978-90-74108-492, prijs 12,50 euro.

De Amsterdamse kroegen waren recent ook onderwerp van het boek Aan de Amsterdamse Nachten van Kluun en een journalist van de Amsterdamse krant het Parool. Eten, drinken en horeca is een geliefd onderwerp van Giphart. Zo maakte hij eerder al een boek samen met Sergio Herman en Jonnie Boer.

Reageer op dit artikel