nieuws

Tour Culinair: 1500 euro voor Fries goed doel

Café

Tour Culinair heeft een cheque van 1500 euro overhandigd aan De Kruidhof, de Botanische tuin van Fryslân. Het geld is bestemd voor het tuincafé, dat De Kruidhof exploiteert in samenwerking met zorginstelling Talant.

Tour Culinair: 1500 euro voor Fries goed doel

Het geschonken geldbedrag gaat De Kruidhof gebruiken voor vervanging van de inventaris in het tuincafé. Voor dit concept werkt het samen met zorginstelling Talant. Mensen met een verstandelijke beperking krijgen er de gelegenheid horeca-ervaring op te doen.

Het tuincafé van De Kruidhof is een van de driehonderd kleine werkprojecten van Talant. Negen medewerkers met een verstandelijke beperking werken er in de keuken en de bediening.

De cheque werd door Tour Culinair-voorzitter Ton Lenting overhandigd aan wethouder Klaas Antuma van de gemeente Achtkarspelen (eigenaar van De Kruidhof), teammanager Dries van Kalsbeek van het tuincafé en de restaurantmedewerkers Gepke Veenstra en Karin Hiemstra (zie foto).

Dit gebeurde in Hajé-hotel Joure, waar de fietsende netwerkclub van mensen uit horeca en toerisme arriveerde na een rit van 130 kilometer door Friesland. Misset Horeca is sponsor van de Tour Culinair. Redacteur Radboud Bergevoet is een van de deelnemers aan de elfstedenroute die op dit moment door hen wordt gereden.

Reageer op dit artikel