nieuws

Café in centrum Roosendaal uitgebrand

Café

Café Dirckx in het centrum van Roosendaal (Noord-Brabant) is maandagavond uitgebrand. Op het moment van de brand, die door nog onbekende oorzaak rond 17.50 uur ontstond, was het café gesloten.

Café in centrum Roosendaal uitgebrand

Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Naastgelegen panden van het getroffen café aan de Markt werden vanwege de rookontwikkeling ontruimd. Ook bewoners van onder meer een appartementencomplex moesten uit voorzorg hun woning uit. Ze mochten maandagavond weer naar huis. Twee horecazaken naast het café moeten worden geïnspecteerd, omdat die mogelijk rook- en waterschade hebben opgelopen.

Het café werd in maart geopend. Het pand moet als verloren worden beschouwd, aldus de zegsman. Ron Elsten van café Dirckx is totaal overrompeld. ‘Vreselijk. We hebben vier jaar gewerkt om dit gebouw in orde te maken voor een horecazaak en nu dit! We waren gesloten dus ik snap niet hoe de brand is ontstaan.’

Bij de brand, die de brandweer als hardnekkig omschreef, zijn geen gewonden gevallen. De brandweer, die het vuur met drie blusvoertuigen en twee hoogwerkers bestreed, gaf maandagavond om 21.10 uur het sein brand meester.

Bron: ANP/Telegraaf

Reageer op dit artikel