nieuws

De beste koffieschenkers van Rotterdam

Café

Hof van Charlois schenkt de beste koffie van Rotterdam. Maar ook bij Hotel Atlanta en bij het Wereldmuseum schenken ze winnende koffies. Hof van Charlois wint in 2012 de Ketelbinkie Koffietrofee. Atlanta en het Wereldmuseum zijn categoriewinnaars.

De beste koffieschenkers van Rotterdam

Hof van Charlois is de 31ste winnaar van de Ketelbinkie Koffietrofee. Daarnaast won de zaak ook in de categorie Horeca Algemeen. Als beste hotel kwam NH Atlanta uit de bus, dit hotel viel ook in 2008 in de koffieprijzen.

Lof der Zoetheid won in het segment coffeecorners/eetcafés/lunchrooms. Het Wereldmuseum is de beste toeristische attractie voor een bakje koffie. De Olijventuin is het beste Grand Café en de beste koffiespeciaalzaak van de stad is Nika Koffie & Thee.

De jury van deze koffieprijs bestaat ui 21 Rotterdamse journalisten. Ze beoordeelden de koffie van 137 zaken in de stad. Aandachtspunten daarbij waren: aanblik, ambiance, bediening en prijs/kwaliteit verhouding. De Koffietrofee wordt door Stichting Ketelbinkie uitgereikt aan de horecaondernemer die de beste koffie van Rotterdam schenkt. De prijs zag het levenslicht in 1982 en is sindsdien ieder jaar uitgereikt.

Dit jaar was er een speciale prijs voor Cappucino in Rotterdam. Deze zaak won drie keer op rij de koffieprijs en kreeg daarvoor het Cees de Graaff Goudmerk.

 

Bekijk hier de informatie over de Landelijke Koffie Top 100 van Misset Horeca.

Reageer op dit artikel