nieuws

Drugshonden ingezet in horeca Sluis

Café

Horecabedrijven in Sluis worden de komende weken bezocht door drugshonden van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD). De samenwerking tussen gemeente, horeca en het Openbaar Ministerie is bedoeld als signaal aan horecabezoekers dat geen drugs worden geaccepteerd.

Drugshonden ingezet in horeca Sluis

De politie gaat regelmatig controles uitvoeren tijdens uitgaansavonden op verschillende locaties, zo schrijft BN De Stem.Volgens een woordvoerder van de gemeente, een van de initiatiefnemers, is het de bedoeling om met de controles ‘een krachtig signaal aan bezoekers van horecagelegenheden af te geven dat er geen drugs worden geaccepteerd’.

In het voorjaar van 2011 vond een soortgelijke actie plaats bij horecabedrijven in de regio West-Friesland. Dat ging om een proef van zes maanden en was een samenwerking tussen de verschillende gemeenten en ondernemers.

Reageer op dit artikel