nieuws

Eerste Wit & Weizen Weekend in Breda

Café

In Breda vindt in het laatste weekeinde van juli het eerste Wit & Weizen Weekend in Nederland plaats. Tijdens dit bierfestival kunnen meer dan dertig wit- en Weizenbieren uit Nederland, België en Duitsland worden geproefd.

Eerste Wit & Weizen Weekend in Breda

Het eerste Wit & Weizen Weekend in Nederland is een initiatief van café Zeezicht in Breda. Van vrijdag 27 juli tot en met zondag 29 juli zijn meer dan dertig wit- en Weizenbieren uit Nederland, België en Duitsland te proeven.

Het evenement vloeit voort uit de toenemende populariteit van speciaalbieren, zoals recent nog naar voren kwam uit het Nationaal Bieronderzoek. De Brouwketelbar toont het beste van alle drie de landen.

Voor het proeven van Nederlandse bieren kan een bezoek worden gebracht aan de Nederwit bar. Bij de Belgabar wordt een selectie Belgische bieren geserveerd en liefhebbers van Duitste wit- en Weizenbieren kunnen terecht in de Deutsche Ecke.

Bezoekers kunnen door het invullen van een stemformulier bepalen wat het beste witbier van 2012 wordt. De winnende brouwerij ontvangt de WOW (White Of Whites) Award. Kijk voor meer informatie op: Cafezeezicht.nl.

Reageer op dit artikel