nieuws

Gast terras op in plaats van naar het strand

Café

Voor caféondernemers is het wisselvallige zomerweer zo slecht nog niet. Tussen de buien door zijn de stoelen op het terras nu bijna continu gevuld, terwijl gasten met hogere temperaturen massaal het strand opzoeken.

Gast terras op in plaats van naar het strand

De terrasomzetten blijven aardig op peil, zo melden horecaondernemers aan de Telegraaf. Aan het woord komt onder andere Timpe Tuyt van restaurant-café In de Waag in Amsterdam (foto), dat dit jaar als derde eindigt in de Misset Horeca Terras Top 100, powered by Lipton Ice.

Hij laat het dagblad weten: ‘Na de regenbuien lopen onze mensen continu de tafels en stoelen te drogen, om vervolgens te zien dat ze in ijltempo bezet raken.’ De ondernemer is tevreden over de omzet, ‘al kan het natuurlijk altijd beter’.

Veel discussie over het weer

Er was de afgelopen week een hoop te doen over het weer. Niet alleen over de lage temperaturen en de vele regen, maar ook over de voorspellingen door onder andere het KNMI.

Diverse horeca- en aan de branche gerelateerde bedrijven willen een minder sombere voorspelling en voorspellingen die zijn toegespitst op regio’s. Door verkeerde verwachtingen blijven gasten weg en dat kost ondernemers veel omzet.


Discussieer in de LinkedIn-groep van Misset Horeca mee over de voorspellingen van het weer.

Reageer op dit artikel