nieuws

Horeca profiteert van bezoekersrecord Tilburgse kermis

Café

De Tilburgse kermis heeft dit jaar een recordaantal bezoekers getrokken. Op het tiendaagse evenement kwamen 1,5 tot 1,6 miljoen mensen af. Volgens de verantwoordelijk wethouder heeft vooral de horeca hiervan geprofiteerd.

Horeca profiteert van bezoekersrecord Tilburgse kermis

Niet eerder kwamen zoveel mensen af op de Tilburgse kermis. Aan de hand van beelden uit de politiehelikopter komt de gemeente tot de conclusie dat 1,5 tot 1,6 miljoen mensen op het tiendaagse evenement zijn afgekomen.

De cijfers werden zondag bekendgemaakt door verantwoordelijk wethouder Möller van de gemeente Tilburg. Drukste dag was de zogeheten Roze Maandag met 375.000 belangstellenden.

De grootste kermis van de Benelux kent volgens de wethouder al jaren een stijgende lijn. Dat komt door het toevoegen en uitbouwen van evenementen, waaronder een dancefeest. Dit jaar droeg ook het mooie weer bij aan de hoge opkomst.

Vooral de horeca heeft hiervan geprofiteerd, aldus de wethouder. Voor de kermisexploitanten zijn de bestedingen gelijk gebleven of licht gestegen. De gemeente had ook nog andere cijfers over wat bezoekers achterlieten op de kermis: 146.000 kilo afval en 21.000 liter urine (uit de geplaatste plashuisjes).

Bron: ANP

Reageer op dit artikel