nieuws

Horeca wil duidelijkheid over WK-wielrennen

Café

Horecaondernemers in Valkenburg zijn bang dat zij niet of te weinig gaan profiteren van het WK-wielrennen in september. Er zijn te veel onduidelijkheden, omdat de stichting WK Wielrennen beoordeelt of plannen van ondernemers in het totale aanbod passen.

Horeca wil duidelijkheid over WK-wielrennen

Ondernemers moeten hun plannen via de gemeente voorleggen aan de stichting WK Wielrennen, die vervolgens beoordeelt of ze in het totale aanbod passen, zo schrijft Dagblad De Limburger.

Horecawoordvoerder Louis Steinhart laat in het artikel weten ‘daar op zich begrip voor te hebben, omdat de organisatie veel geld steekt in dit evenement en daar natuurlijk iets van wil terugzien.’

De kasteleins willen volgens hem echter ook garanties dat ook zij iets verdienen aan het evenement. Dat geldt zeker voor drie ondernemers langs het parcours in Berg en Terblijt, die nogal wat hinder zullen gaan ondervinden van de strijd om het wereldkampioenschap, aldus Steinhart in het artikel.

‘Wat normaal mag, mag nu ook’

Vincent van der Stouwe van de organisatie laat in Dagblad De Limburger weten ‘dat tijdens het wereldkampioenschap meer mag dan ondernemers denken’. Hij zegt daarover: ‘Alles wat ze normaal doen, mag tijdens het WK ook. Alleen als ze iets extra’s willen, bijvoorbeeld een uitbreiding van het terras, moeten ze daarvoor toestemming vragen. Maar dat is normaal ook zo.’

Van der Stouwe meldt bovendien dat ondernemers straks op maat worden bediend. Hij kan zich voorstellen dat iets meer wordt gedaan voor kasteleins die relatief veel hinder overvinden van het evenement.

Half augustus zitten de horecaondernemers om tafel met een wethouder van de gemeente om te praten over de situatie. Het WK-wielrennen vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 23 september.

Reageer op dit artikel