nieuws

Nederlander in actie tegen rookverbod België

Café

Nederlander Wiel Maessen begint vandaag, woensdag 4 juli, in Antwerpen met een kruisvaart tegen het rookverbod in cafés en restaurants in België. Met een speciale actieboot vaart hij tot eind volgende week langs plaatsen in Vlaanderen om geld in te zamelen voor een rechtszaak.

Nederlander in actie tegen rookverbod België

Wiel Maessen deed in 2008 hetzelfde in Nederland, waarna het rookverbod werd afgezwakt. ‘Wat in Nederland kan, moet in België ook kunnen’, tekent het ANP op uit de mond van de gepensioneerde IT’er, die zelf een verstokte roker is. Volgens hem leidt het rookverbod in de horeca er slechts toe dat mensen thuis gaan roken.

Zijn actieboot bestaat uit een platte schuit met daarop een vakantiewoning. Een grote vlag toont de tekst ‘Stop de betutteling, stop het rookverbod.’. Daarbij klinkt het lied ‘Smoke on the water’ van Deep Purple.

De actie van de Nederlander wordt gesteund door de Belgische federatie van caféhouders FedCaf en actiegroep Horecaclaim België. De tocht van Maessen voert naar Brussel, Mechelen, Lier, Herentals en Bocholt. Hij denkt er over na in een latere fase tochten te maken naar andere Vlaamse en Waalse steden.

Reageer op dit artikel