nieuws

Noord-Holland en Zuid-Holland best vertegenwoordigde terras provincies

Café

Per provincie verschilt het aantal in de Terras Top100 opgenomen terrassen sterk. Noord-Holland en Zuid-Holland zijn het best vertegenwoordigd. Daar steken Drenthe en Groningen schril bij af. Utrecht is ook niet sterk aanwezig, maar heeft wel de winnaar binnen de gelederen.

Noord-Holland en Zuid-Holland best vertegenwoordigde terras provincies

In de Terras Top100 zijn zowel in Noord-Holland en Zuid-Holland vertegenwoordigd met ieder 23 horecabedrijven. Waarbij aangetekend dient te worden dat Zuid-Holland geen etablissement in de top5 heeft staan en Noord-Holland wel twee; Restaurant-Café In de Waag en The College Hotel, beide in Amsterdam en respectievelijk op de plaatsen 3 en 4.

Na de ‘Randstad-provincies’ volgen Noord-Brabant met 13 posities, Gelderland (8), Limburg (7) en Overijssel (6). Gelderland scoort goed in de top 5 met de nummers 2 (Bistro de Oliemölle in Borculo) en 5 (Regardz Heerlickheijd van Ermelo).

Vervolgens zijn er drie provincies die ieder vijf bedrijven ‘leveren’, namelijk Zeeland, Friesland en Utrecht. In die laatste huist de winnaar van de ranglijst; restaurant Eemlust in Baarn. De staart van de lijst wordt gevormd door Flevoland met drie genoteerde terrassen, Drenthe met twee en Groningen met nul.

De winnaars van voorgaande jaren zijn:  De Boterlap in Harderwijk (Gelderland, 2009), Boshuys Hermitage in Oisterwijk (Brabant, 2010) en Paal 10 in Ouddorp (Zuid-Holland, 2011). Zij zijn opgenomen in de eregalerij. Na drie jaar doen zij hun intrede in de Terras Top100. Dat leidde er dit jaar toe dat het Zalmhuis in Rotterdam (nummer 1 in 2008) binnen kwam op nummer 43.
Bekijk hier de gehele ranglijst van de Terras Top 100 van 2012.

Reageer op dit artikel