nieuws

Ook week van het Nederlandse Bier in 2013

Café

Het recente debuut van de Week van het Nederlandse Bier in mei van dit jaar krijgt volgend jaar een vervolg. Van 23 mei tot en met 2 juni 2013 gaat de tweede bierweek plaatsvinden. De bierliefhebber kan opnieuw gaan genieten van een vol bierprogramma

Ook week van het Nederlandse Bier in 2013

Dit jaar startte de bierweek met de opening in de Grote Kerk in Den Haag waar 33 grote en kleine Nederlandse brouwerijen aanwezig waren. De twee dagen trok zo’n 1.000 mensen.

Verder organiseerden onder andere cafés, hotels en restaurants gezamenlijk ruim 275 bieractiviteiten. Bierconsumentenvereniging PINT, de Alliantie van Biertapperijen (ABT) en Mitra slijterijen organiseerden in totaal circa 150 proeverijen door het hele land. Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen 2012 openden maar liefst 68 brouwerijen hun deuren voor publiek. In totaal genoten tienduizenden mensen van bier. Een traditie is geboren.

De week van het Nederlandse Bier wordt georganiseerd door de Stichting Week van het Nederlandse Bier en staat open voor alle partijen om aan mee te werken.

Reageer op dit artikel