nieuws

Ruim 1,4 miljoen bezoekers Vierdaagsefeesten

Café

Ruim 1,4 miljoen mensen hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Dat zijn er 80.000 meer dan vorig jaar en ongeveer evenveel als in 2010, zo laat de organisatie weten.

Ruim 1,4 miljoen bezoekers Vierdaagsefeesten

Teddy Vrijmoet, directeur van de Vierdaagsefeesten, vertelt aan de Gelderlander dat 1.420.000 afgelopen week het evenement in Nijmegen hebben bezocht. Dat zijn er 80.000 meer dan vorig jaar.

Ondernemers zijn volgens het dagblad ‘niet ontevreden’, maar ondanks de honderdduizenden bezoekers is het ‘geen superjaar’. Een van hen meldt dat mensen het geld minder snel uitgaven.

De Vierdaagsefeesten kenden een goede start met 230.000 bezoekers op zondag. De maandag was slecht door de regen en de relatief lage (avond)temperatuur. De dagen daarna maakten (weer) veel goed. Topdag was de vrijdag, toen 255.000 mensen naar Nijmegen kwamen.

In de week van de Vierdaagsefeesten vond de 96e editie van de Nijmeegse Vierdaagse plaats. Albron verzorgde de catering op start- en finishlocatie de Wedren. Bekijk hier foto’s van dag 1, dag 2 en dag 3.

Reageer op dit artikel