nieuws

Twee doden in Franse disco

Café

In het Noord-Franse Lille zijn zondagochtend twee mensen om het leven gekomen door een schietpartij in een discotheek. Vier mensen raakten gewond, van wie twee ernstig. Dat meldde de Franse politie.

Twee doden in Franse disco

De dader zou eerder op de avond de toegang zijn geweigerd tot de nachtclub in Lille. Daarop kwam hij rond 03.00 uur terug en opende het vuur met een zwaar kaliber vuurwapen. Hij beschoot het gebouw van buitenaf. Een medewerker van de garderobe van de disco en een bezoeker werden dodelijk geraakt.

De man wist na de schietpartij te vluchten, maar de politie heeft zijn identiteit weten te achterhalen. Agenten zijn bezig met een klopjacht op de man.

De schutter zou alleen gehandeld hebben en is nog altijd voortvluchtig. Volgens ooggetuigen lagen er heel wat kogelhulzen op het trottoir voor de discotheek. ‘Ik dacht eerst dat er een bommetje was afgegaan’, vertelt een klant die op de eerste verdieping aan het dansen was. ‘Er ontstond paniek en iedereen vluchtte richting de uitgang. Bij het verlaten van de discotheek zag ik een man die in een plas bloed lag.’

Bron: ANP

Reageer op dit artikel