nieuws

Waarschuwing voor Baja Beach Club Rotterdam

Café

De Baja Beach Club in Rotterdam mag openblijven van de gemeente. Wel volgt sluiting bij nieuwe ongeregeldheden. Volgens de politie hebben de rellen van woensdagnacht in het centrum niets te maken met het Zomercarnaval dat op dit moment plaatsvindt in de Maasstad.

Waarschuwing voor Baja Beach Club Rotterdam

Onder horecaondermers op het Stadhuisplein, de locatie van de Baja Beach Club, heerst onrust, al willen ze daarover tegen het ANP weinig kwijt. Eén medewerker zegt dat er op het stadhuis al heel lang wordt gesproken over de herinrichting van het caféplein.

Locoburgemeester Jantine Kriens spreekt in een artikel op AD.nl haar afschuw uit over het incident, waarbij tientallen jongeren slaags raakten met de politie. Ze zegt: ‘Het is in en in triest dat de avond die begon als een feest, zo moet eindigen.’

Zomercarnaval

Kriens is vooralsnog niet van plan harde maatregelen te nemen tegen de Baja Beach Club, waar de onlusten begonnen. De zaak krijgt wel een waarschuwing. Als er bij de club weer ongeregeldheden zijn, moet deze dicht, aldus de NOS.

De feestavond op woensdag vond eerder plaats in discotheek Saint Tropez, aldus AD.nl. Die horecagelegenheid moest de deuren voor drie maanden sluiten na een schietincident in mei dit jaar.

In Rotterdam is op dit moment het Zomercarnaval aan de gang. Volgens de politie hebben de rellen van woensdagnacht niets te maken met dat evenement.

Reageer op dit artikel