nieuws

Weerman betaalt schade bij foute voorspelling

Café

De PvdA in Hoek van Holland wil een eind maken aan verkeerde voorspellingen door weermannen en -vrouwen. Ondernemers lopen inkomsten mis. ‘Het gaat al snel om 6.000 tot 7.000 euro per strandtent.’ De fractie pleit daarom voor schadeclaims.

Weerman betaalt schade bij foute voorspelling

Door verkeerde voorspellingen van weermannen en -vrouwen lopen ondernemers in Hoek van Holland, en in de hele kuststrook, inkomsten mis, meent de Partij van de Arbeid (PvdA), zo schrijft AD.nl.

Fractievoorzitter Ineke Vos vertelde in een vraaggesprek met NOS Nieuws dat het al snel gaat om 6.000 tot 7.000 euro per strandtent. En in het AD zegt de partij dat het om miljoenen gaat als het gaat over de gehele kuststrook.

Economie afhankelijk van toerisme

De partij laat AD.nl weten er best begrip voor te hebben dat voorspellingen op lange termijn onzeker zijn, maar wil de schade kunnen verhalen als er ’s ochtends donder en regen wordt voorspeld, terwijl het in Hoek van Holland prachtig weer was.

Vos tegen Nos Nieuws: ‘Zelfs in de G20 wordt aangegeven dat de economie afhankelijk is van de toeristische sector. Vorige week woensdag was Hoek van Holland de warmste plek van Nederland, maar vanwege de slechte voorspelling was er helemaal niemand op het strand.’

De fractieleider pleit voor extra weerberichten, bijvoorbeeld provinciaal of met extra aandacht voor kustplaatsen of evenementen.’

Cynische reactie via Twitter

Weerman Gerrit Hiemstra (@GerritHiemstra) reageerde via Twitter cynisch op het voorstel. Hij twitterde onder andere: ‘Vandaag klopt het #weerbericht voor Hoek van Holland. Daar hoor je niemand over. Krijgen we nu ook een bonus van de #pvda?’.

Reageer op dit artikel