nieuws

Brouwers openen bockbierseizoen op 1 oktober

Café

De Vereniging van Nederlandse Brouwers opent het bockbierseizoen 2012 op maandag 1 oktober. De acht leden van Nederlandse Brouwers laten die dag hun bockbier proeven. PINT riep eerder op het bockbierseizoen op 21 september – als de herfst begint – te openen.

Brouwers openen bockbierseizoen op 1 oktober

De opening van het bockbierseizoen op 1 oktober is in handen van acht grote brouwers die verenigd zijn in Nederlandse Brouwers. Het gaat om Grolsch, Heineken, Bavaria, AB Inbev, Lindeboom, Budels, Gulpener, en Alfa.

De doop van het bockbier 2012 vindt plaats in Huize Frankendael in Amsterdam. Aanwezigen krijgen een driegangen lunch gecombineerd met de bockbieren van de brouwers. De bier-spijs combinaties komen van Henri Reuchlin en Jerrey Gontscharoff, chef-kok van Huize Frankendael.

Bierconsumentenvereniging PINT riep onlangs op de start van het bockbierseizoen samen te laten vallen met de komst van de herfst op 21 september. De grote brouwers gaven hier echter geen gehoor aan.

Reageer op dit artikel