nieuws

Cafés halen 50.000 euro op voor KiKa

Café

Meer dan 50.000 euro is (al) opgehaald met ‘Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel’. Deze actie is in het leven geroepen vanwege het 10-jarig bestaan van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Het initiatief van Bier&Co in Amsterdam voor het goede doel wordt ondersteund door liefst 166 horecaondernemingen.

Cafés halen 50.000 euro op voor KiKa

Geniet van bier en Geef kinderen met kanker een kans. Met deze gedachte werd de actie waarmee geld wordt opgehaald voor KiKa donderdag 12 juli afgetrapt. Peter van der Arend, ambassadeur van Geniet & Geef en eigenaar van de cafés Arendsnest Proeflokaal en Beer Temple in Amsterdam hoopte met het initiatief 50.000 euro op te halen. Op dit moment is de opbrengst (al) 54.186 euro.

De actie voor het goede doel wordt uitgevoerd in samenwerking met De Koninck, onderdeel van Duvel-Moortgat. Deze brouwerij biedt voor de gelegenheid het bier Triple d’Anvers aan, dat wordt verkocht in de deelnemende cafés.

‘De hoeveelheid gebrouwen bier is gelijk aan het percentage kinderen dat op dat moment geneest van kanker’, zo meldt Van der Arend. ‘In 2012 is dat 75 hectoliter. Ooit hopen we 100 hectoliter te kunnen aanbieden. De actie wordt jaarlijks herhaald in september.’

Kijk voor informatie over de actie en de deelnemende cafés op de website Genietengeef.nl.

Reageer op dit artikel