nieuws

STAP: ‘Stop met happy hours en supermarktkorting

Café

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP wil af van de happy hours in cafés. Daarnaast moeten er een strikte leeftijdscontrole en een verbod op prijsacties in supermarkten komen.

STAP: ‘Stop met happy hours en supermarktkorting

De afschaffing van happy hours is een van de aanbevelingen van STAP voor de invulling van de gewijzigde Drank- en Horecawet om alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen, zo meldt NU.nl.

‘Horeca reageert op lage supermarktprijzen’

STAP-directeur Wim van Dalen meldt in het artikel dat de lage alcoholprijzen in de supermarkt een groot deel van het probleem van alcoholacties in horecagelegenheden vormen. De horeca reageert op de lage supermarktprijzen door ook te stunten met aanbiedingen, aldus de preses.

Verkoopverbod voor overtreders

Het instituut voor alcoholbeleid is verder van mening dat sterke drank niet meer moet worden geschonken in verenigingskantines en dat er beperkte schenktijden moeten komen. Winkels die drie keer worden betrapt op het verkopen van drank aan jongeren onder de 16 jaar, zouden bovendien een verkoopverbod moeten krijgen.

Van Dalen voelt zich gesteund door de gemeenten, die volgens hem de ernst van het overmatig alcoholgebruik inzien en positief staan tegenover de aanbevelingen van STAP.

Reageer op dit artikel