nieuws

Top 10 Don’ts Bierbehandeling

Café

Te snel aansluiten Sluit geen zojuist geleverd fust aan: grote kans dat het schuim uit uw tapkraan spuit. Aardewerk pul Gebruik voor de afschuimspatel nooit een aardewerk pul, want dan ziet u niet of het water vies is. Bijschuimen Bijschuimen tast niet alleen schuimkraag aan, maar ook de smaak: bier wordt bitterder en minder fris. […]

Te snel aansluiten

Sluit geen zojuist geleverd fust aan: grote kans dat het schuim uit uw tapkraan spuit.

Aardewerk pul

Gebruik voor de afschuimspatel nooit een aardewerk pul, want dan ziet u niet of het water vies is.

Bijschuimen

Bijschuimen tast niet alleen schuimkraag aan, maar ook de smaak: bier wordt bitterder en minder fris.

Doorweekte viltjes

Val uw gasten niet lastig met doorweekte, vieze en kapotte viltjes.

Kraan in bier

Voorkom de meest gemaakte fout bij biertappen: zorg dat de bierkraan niet in aanraking komt met het bier in het glas.

Tikken tegen glas

Volkomen zinloos om tegen het glas te tikken om schuimkraag goed te krijgen. Werkt juist averechts.

No lipstick

Rode of roze vlekken op het bierglas. Bah! Controleer glazen goed op lipstickresten.

Verkeerd glas

Niet is storender dan bier in het verkeerde glas serveren. Witbier in een pilsglas bijvoorbeeld: niet doen.

Inzakkers

Serveer getapte glazen bier direct uit. Wacht u te lang, dan zakken de schuimkragen in.

Fout bier verkopen

Zorg ervoor dat u geen oud of fout bier verkoopt. Als geur of smaak afwijkt: niet serveren.

Bron: InBev Nederland

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels