Te snel aansluiten
Sluit geen zojuist geleverd fust aan: grote kans dat het schuim uit uw tapkraan spuit.
Aardewerk pul
Gebruik voor de afschuimspatel nooit een aardewerk pul, want dan ziet u niet of het water vies is.
Bijschuimen
Bijschuimen tast niet alleen schuimkraag aan, maar ook de smaak: bier wordt bitterder en minder fris.
Doorweekte viltjes
Val uw gasten niet lastig met doorweekte, vieze en kapotte viltjes.
Kraan in bier
Voorkom de meest gemaakte fout bij biertappen: zorg dat de bierkraan niet in aanraking komt met het bier in het glas.
Tikken tegen glas
Volkomen zinloos om tegen het glas te tikken om schuimkraag goed te krijgen. Werkt juist averechts.
No lipstick
Rode of roze vlekken op het bierglas. Bah! Controleer glazen goed op lipstickresten.
Verkeerd glas
Niet is storender dan bier in het verkeerde glas serveren. Witbier in een pilsglas bijvoorbeeld: niet doen.
Inzakkers
Serveer getapte glazen bier direct uit. Wacht u te lang, dan zakken de schuimkragen in.
Fout bier verkopen
Zorg ervoor dat u geen oud of fout bier verkoopt. Als geur of smaak afwijkt: niet serveren.
Bron: InBev Nederland