nieuws

Amsterdam Dance Event van start

Café

Het Amsterdam Dance Event gaat van start. Zo’n beetje de gehele internationale dancescene strijkt vanaf woensdag 17 oktober neer in de hoofdstad voor het jaarlijkse evenement. Organisator Buma verwacht zo’n 200.000 bezoekers en meer dan 3500 muziekexperts uit 65 landen.

Amsterdam Dance Event van start

Het Amsterdam Dance Event (ADE) wordt gezien als ’s werelds meest toonaangevende conferentie over elektronische muziek en het grootste clubfestival ter wereld. De zeventiende editie van het festival duurt tot en met zondag en telt dit jaar een extra dag. In totaal staat een recordaantal van 300 evenementen in de avonduren op het programma, verspreid over 75 clubs.

Overdag is het ADE voor de professionals, met onder meer conferenties over bijvoorbeeld muziek en technologie, visuals, nieuw talent en educatie van studenten. Ruim 1700 artiesten laten van zich horen op het festival, onder wie Armin van Buuren, Afrojack, David Guetta en Fatboy Slim.

Op vrijdag wordt verder de beste dj ter wereld bekendgemaakt. Vorig jaar ging Fransman David Guetta er met de eer vandoor tijdens de uitreiking van de zogeheten DJ Mag top 100 Awards.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel