nieuws

Café houdt brandoefening voor 300 horecamedewerkers

Café

Eric Immink, eigenaar van Zalencentrum Hogenkamp en Cafe Walk Inn in Lichtenvoorde hield op maandag 15 oktober een brandoefening voor ruim driehonderd horecamedewerkers uit zijn dorp. De oefening maakte een geheim onderdeel uit van een groot personeelsfeest dat Immink op touw zette. Zijn doel: ‘een stukje bewustwording’.

Café houdt brandoefening voor 300 horecamedewerkers

Eric Immink, eigenaar van Zalencentrum Hogenkamp in Lichtenvoorde, loopt al sinds ‘Volendam’ rond met het idee om een grote brandoefening op touw te zetten. ‘Om te ervaren en ervan te leren,’ zegt Immink vlak na afloop van de oefening tegen Misset Horeca.

Omdat hij zijn gasten niet wilde belasten met een brandoefening, trommelde hij ruim 300 horecamedewerkers op, afkomst van 23 horecabedrijven uit de omgeving. ‘De ondernemers wisten van de oefening, personeelsleden niet. Ze kwamen naar ons zalencentrum voor een gezamenlijk personeelsfeest met een educatief tintje. De brandweer gaf er namelijk een lezing.

Tijdens deze lezing kwam opeens rook uit het plafond en kwam er een slachtoffer met (geschminkte) brandwonden de keuken uitrennen terwijl hij alarm sloeg ‘Brand in de Keuken.’ Het licht doofde en iedereen werd naar buiten gesommeerd door de bedrijfshulpverleners.

Brandweer en politie rukten uit en de ‘gasten’ werden tijdelijk opgevangen in de nabij gelegen brandweerkazerne.

Reageer op dit artikel