nieuws

Flinders Café claimt primeur met stoelverwarming

Café

Flinders Café Amsterdam introduceert duurzame stoelverwarming op het terras. Elementen verwarmen zowel de onderrug als het zitwerk van de gasten. Flinders spreekt van een primeur voor Nederland.

Flinders Café claimt primeur met stoelverwarming

De stoelverwarming op het terras is duurzaam en ontwikkeld door Sit&Heat. Verwarmingselementen in de bankkussens verwarmen zowel de onderrug als het zitwerk van de gasten. De gast heeft keuze uit twee standen. Desgewenst kan de verwarming worden uitgeschakeld.

Lage CO2-uitstoot

De Sit & Heat-stoelverwarming van Flinders Café is volgens de bedenkers vele malen milieuvriendelijker dan klassieke vormen van terrasverwarming. Zo is de CO2-uitstoot voor een terras met 25 stoelen bij het gebruik van butaangas 8.925 KG en elektrisch 5.400 KG (verbruik bij 600 uur gebruik van de heaters). Met Sit & Heat wordt in dat geval slechts 225 KG verbruikt.

Jorg Rijkschroeff, oprichter van Sit & Heat, verklaart die energiebesparing als volgt: ‘De warmte hoeft geen afstand af te leggen naar de gebruiker en de gast isoleert de warmte doordat hij op het kussen zit. Er gaat daarom geen warmte verloren aan de buitenlucht. Bovendien staat de verwarming alleen aan wanneer er iemand plaatsneemt. Wanneer er niemand op het terras zit, wordt er ook geen energie verbruikt.’

Flinders Café is gelegen aan het Frederik Hendrikplantsoen 36 in Amsterdam. Gasten kunnen er terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner.

Bron: APS/ANP

Reageer op dit artikel