nieuws

Nijmeegs café sluit tap voor bankmedewerkers

Café

Café De Kroeg in Nijmegen heeft de biertap gesloten voor bankmedewerkers. Eigenaar Marco van Groningen meldt op de Facebook-pagina van het bedrijf dat hij ‘vanaf heden geen drank meer verstrekt aan bankmedewerkers’.

Nijmeegs café sluit tap voor bankmedewerkers

De 42-jarige caféondernemer Marco van Groningen is ‘helemaal klaar met die banken en hun bonussen’, zo schrijft dagblad De Gelderlander. Van Groningen hoort van collega’s dat banken de geldkraan hebben dichtgedraaid voor kleine ondernemers, juist in een tijd dat ze het hart nodig hebben.

Serieuze actie met een knipoog

Het zette de café-eigenaar aan tot een bijzondere actie: in zijn etablissement wordt geen drank meer verstrekt aan bankmedewerkers. Een actie met een knipoog, dat wel. Huizenkopers lopen volgens hem aan tegen dezelfde problemen, een beetje hyotheek is nu moeilijk te krijgen, zo vertelt hij in het artikel.

Hoewel Van Groningen niet wil spreken van een persoonlijke vete en zijn bruine café in de wijk Bottendaal naar eigen zeggen ‘redelijk financieel gezond’ is, heeft hij geen beste ervaringen met de verkopers van leningen en verzekeringen.

‘Vroeger kon je lenen wat je wilde. Hoe meer, hoe beter’, vertelt hij De Gelderlander. ‘Ze hebben mij in die periode ook slechte financiële producten aangesmeerd, zoals woekerpolissen en onnodige verzekeringen.’

Zelf heeft hij ook jaren te veel betaald, zo verklapt hij in het artikel. Met welke bank hij toen zaken deed, wil hij niet zeggen. Wat hij wel kwijt wil: toen een bevriende accountant de buurtkroeg onlangs eens doorlichtte, bleek dat hij jaarlijks honderden euro’s te veel betaalde.

Reageer op dit artikel