nieuws

De Bonte Koe dacht aan daling in Café Top 100

Café

Huub Arents van De Bonte Koe in Purmerend is erg verrast met de tweede plaats in de nieuwe Café Top 100. ‘We hadden zelf gedacht een daling mee te maken’, aldus Arents direct na afloop van de bekendmaking van de caféranglijst op dinsdag 20 november in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

De Bonte Koe dacht aan daling in Café Top 100

‘We hadden zelf gedacht een daling mee te maken. Niets ten nadele van ons team, maar we hebben een heel nieuw team’, aldus Huub Arents. ‘Een half nieuw team’, vult Linda Arents aan. ‘De helft zijn nieuwe medewerkers die totaal geen horeca-ervaring hadden en die nu wel het vak geweldig vinden. Als ze zo doorgaan zoals ze nu doen, dan worden het toppers.’

De Bonte Koe stond vorig jaar op plaats drie. Een plaats in de top van de ranglijst is volgens Huub Arents best belangrijk. ‘Nummer 100 is ook een heel mooi café. Maar als je in de top 10 terecht komt, dat is toch wel iets speciaals. Dan gaat het toch wel een beetje kromme tenen krijgen, zeg maar’.

Weddenschappen afgesloten

In De Bonte Koe leeft de Café Top 100 enorm. ‘Er zijn zelfs weddenschappen afgesloten onder elkaar. Ik heb nu geen prijs aan de weddenschap gehangen. Vorig jaar heb ik gezegd ‘als we in de top-3 staan, gaan we een heel weekend naar Maastricht in een vijfsterrenhotel op het Vrijthof’. Dat hebben we ook echt gedaan. Dit jaar met de crisis heb ik me op de vlakte gehouden. Maar we gaan wel wat leuks doen’, aldus Linda Arents.

Bekijk hier de volledige Café Top 100

Bekijk hier een fotoreportage van de ontvangst

Bekijk hier een fotoreportage van de prijsuitreiking

Bekijk hier een fotoreportage van de afterparty

Reageer op dit artikel