nieuws

De Bonte Koe (Purmerend) op twee, De Stee in Leeuwarden derde

Café

Vorig jaar nog nummer drie, dit jaar alweer nummer twee. De Bonte Koe (foto) nadert de absolute top van de Café Top100. De nieuwe nummer drie is nu De Stee in Leeuwarden. Op 4 en 5 staan respectievelijk Van Ruysdael in Heemskerk (vorig jaar 9) en op plaats 5 In de Karkol in Maastricht.

De Bonte Koe (Purmerend) op twee, De Stee in Leeuwarden derde

Achter nummer 1 Hoppe eindige op de tweede plaats De Bonte Koe in Purmerend. Het typsiche biercafé stijgt daarmee één positie. ‘Het café is in balans en vooral door de tijd ingericht in plaats van een slimme ontwerper. Je ruikt de geschiedenis en voelt je direct welkom’, aldus de jury.

De derde plaats is dit jaar voor De Stee in Leeuwarden. Vorig jaar nog op 5. Het vooroordeel dat Friezen stug zijn wordt in dit gezellige en als zeer gastvrije café gelogenstraft, vindt de jury. Naast de makkelijke gesprekken met gasten en kastelein worden vakbekwaamheid en inrichting geroemd.

Op de vierde plaats staat Van Ruysdael in Heemskerk (vorig jaar 9) en op plaats 5 In de Karkol in Maastricht, dat vorig jaar zesde stond.

Bekijk hier de complete Café Top 100

Reageer op dit artikel