nieuws

Eigenaar van Warsteiner (69) overleden

Café

Eigenaar Albert Cramer van de Duitse bierbrouwer Warsteiner is deze week op 69-jarige leeftijd overleden. Hij vormde de achtste generatie van de familie achter de brouwerij.

Eigenaar van Warsteiner (69) overleden

Albert Cramer is dinsdag 20 november overleden na een kort, serieus ziektebed, zo meldt zijn familie. ‘Hij was een visionair die op onvermoeibare wijze de groei en ontwikkeling van zijn brouwerij en restaurantactiviteiten heeft bevorderd’, schrijft Warsteiner in het bericht. Cramer had 100 procent van de aandelen in de brouwerij in handen.

Naast de brouwerij geboren
Albert Cramer werd geboren op 22 mei 1943 in Warstein, in het woonhuis naast de brouwerij. Na zijn studie in Keulen ging hij eerst bij een consultant aan het werk, alvorens hij op zijn 25e actief werd in het familiebedrijf.

Later volgde hij zijn vader Paul op als hoogste baas en eigenaar van het bedrijf. Toen hij de onderneming overnam, was Warsteiner goed voor een jaarproductie van 300.000 hectoliter.

Opvolging

Inmiddels is het Duitslands grootste brouwerij in privé-handen met een productie van zes miljoen hectoliter, 2300 werknemers en een jaaromzet van €520 miljoen. Naast de brouwerij maakt ook hotelketen Welcome deel uit van het bedrijf.

Alberts jongste dochter Catharina Cramer (34), die sinds 2006 deel uitmaakt van de directie van Warsteiner, neemt als negende generatie van de familie de leiding over.

Reageer op dit artikel