nieuws

Heineken tevreden met uitspraak zaak Jos de Winter

Café

Heineken Nederland is tevreden met de uitspraak van de rechter in het kort geding met caféondernemer Jos de Winter van De Nieuwe Dikke Dries in Utrecht. ‘De rechter heeft bepaald dat de huur- en leverantieachterstanden moeten worden betaald, de ontruiming is niet toegekend’, aldus de brouwer in een verklaring.

Heineken tevreden met uitspraak zaak Jos de Winter

De Nieuwe Dikke Dries in Utrecht hoeft niet te worden ontruimd, zo heeft de rechter vrijdag 23 november geoordeeld naar aanleiding van een door Heineken Nederland aangespannen kort geding. De brouwer eiste ontruiming van het pand en achterstallige betalingen.

‘Betalingsachterstanden voornaamste’

‘De huur- en leverantieachterstanden moeten worden betaald’, zo laat Heineken weten in een reactie op het vonnis. ‘De ontruiming is niet toegewezen. Heineken Nederland is tevreden met deze uitspraken.’

Voor Heineken was het oplossen van de huidige betalingsachterstanden het voornaamste doel. ‘Het structureel niet nakomen van betalingsachterstanden is en blijft voor Heineken Nederland onacceptabel’, aldus de verklaring van de brouwer.

Uitspraak rechter noodzakelijk

Heineken benadrukt in haar verklaring ook dat zij vanaf het begin af aan oplossingsgericht is geweest. ‘Dit geldt ook voor de afgelopen twee weken, waarin partijen diverse malen van gedachten hebben gewisseld’, aldus de verklaring.

‘Heineken Nederland heeft concrete voorstellen gedaan om eruit te komen. De standpunten van de partijn lagen echter te ver uit elkaar om tot een oplossing te komen. Daarom werd besloten om de beslissingen van de rechter af te wachten.’

Heineken Nederland laat tot slot weten dat het er vanuit gaat dat café De Nieuwe Dikke Dries aan het vonnis zal voldoen. ‘Daarna zullen we uiteraard om de tafel gaan om afspraken te maken voor de toekomst.’

Reageer op dit artikel