nieuws

Met krantenknipsels naar Cafe Top 100-winnaar

Café

In het begin trok vooral de lokale bevolking naar de nummer 1 in de Café Top 100 van vorig jaar, Sjonkerij de Bóbbel in Maastricht. ‘Later kwamen ze met krantenknipsels in de hand een kijkje nemen’, aldus eigenaar Taco van der Bijl tegen presentator Henk Westbroek tijdens de bekendmaking van de nieuwe ranglijst dinsdag 20 november in Beurs van Berlage in Amsterdam.

Met krantenknipsels naar Cafe Top 100-winnaar

Van der Bijl kreeg een hartverwarmend applaus van het aanwezige publiek in de Beurs van Berlage in Amsterdam toen hij het podium betrad. Sjinkerij de Bóbbel in Maastricht, de nummer 1 in de Café Top 100 van vorig jaar, spreekt nog steeds tot de verbeelding. ‘Het winnen van de prijs ook’, aldus Van der Bijl.

‘In het begin wisten we niet wat ons overkwam, al waren het eerst de lokalen die kwamen. Later volgden de mensen uit de regio en weer later mensen van verder weg die met krantenknipsels in de hand een kijkje wilden nemen.’

Drie jaar eregalerij
Het Limburgse café mag vanaf nu drie jaar op haar lauweren rusten in de eregalerij. Daar is het Maastrichtse bedrijf trots op, liet Van der Bijl eerder al weten. Hij heeft zelfs speciale viltjes laten bedrukken met daarop de tekst Café van het Jaar 2011/2012. Die viltjes kunnen ze met een gerust hart nog een paar jaar gebruiken in De Bóbbel.

Bekijk hier de nieuwe Cafe Top 100


Bekijk hier een fotoverslag van de ontvangstBekijk hier een fotoverslag van de prijsuitreikingBekijk hier een fotoverslag van de afterparty

Reageer op dit artikel