nieuws

Nieuwe Nederlands Barista Kampioen 2012

Café

Zjevaun Lemar Janga is maandag 12 november gekroond tot Nederlands Kampioen Barista. Tweede werd Mark Jordaan en op nummer drie is Tjeerd Schravendeel geëindigd.

Nieuwe Nederlands Barista Kampioen 2012

Het Nederlands Kampioenschap Barista werd maandag 12 november gehouden bij Cafés Richard in het Inspirium in Breda. Zjevaun Lemar Janga neemt de titel over van Coen van Sprang die vorig jaar als beste van Nederland presteerde. Zjevaun Lemar Janga, ook wel Gio genoemd, werkt bij Restaurant Ivy van Francois Geurds in Rotterdam. Met een typisch Ivy koffie met vloeibare stikstof en een koffie uit Guatamala Anitigua washed bourbon van Single Estate wist Janga  de titel te winnen. Hij is hiermee de eerste restaurant-barista die de titel Dutch Barista Champion wint.

De jurybestond vandaag uit: Hoofdjurylid Elisabet Serano – Barista Academy Spain, Official World Barista Championship Judge en smaakjuryleden Liesbeth Sleijster – Cocoon Coffee, Kees Kraakman – Stadsbranderij Noord, Tosca Schuitemaker – CoffeeXperts, Björn Aarts – Dutch Barista Coffee. Zij werden aangevuld door twee techniek juryleden Moniek Smit – Coffee Consulting, Patrick Groenewold – Single Estate Coffee.

De nieuwe Nederlands Kampioen Zjevaun Lemar Janga gaat ons land vertegenwoordigen in Melbourne waar het WK Barista plaatsvindt tijdens de International Coffee Expo van 23 tot en met 26 mei 2013.

Vorig jaar won Coen van Sprang, bedrijfsleider van Lebkov in Rotterdam het NK Barista. Tweede werd Kim Staalman en het brons ging in 2011 naar Jochem Verheyen.

Reageer op dit artikel