nieuws

Omzetaandeel van drank overtreft ‘eten’ nog steeds flink

Café

Het aantal bedrijven in de Café Top 100 dat het meeste geld verdient met het verkopen van drank is nog steeds een grote meerderheid. Maar liefst 85 procent haalt 55 procent of meer uit de omzet van (warme en koude) dranken. Dat blijkt uit onderzoek van Misset Horeca.

Omzetaandeel van drank overtreft ‘eten’ nog steeds flink

52 bedrijven zitten zelfs in de categorie 80/20 (drank/eten) en hoger en negentien daarvan zelfs in de categorie 90/10 en hoger. Maar op zoek naar uitbreiding van de omzet in de voor cafés moeilijke jaren, wordt de eetfunctie steeds serieuzer genomen.

Twaalf procent van de bedrijven haalt meer omzet uit eten dan uit drank (55 procent of meer), terwijl dat voor zo’n drie procent van de cafés uit de Top100 op fiftyfifty ligt.

Bekijk hier de complete Café Top 100

Reageer op dit artikel